17 فروردین 1398 - 13:40
شناسه خبر: 7482
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
آخرین گزارش فائو از تغییرات قیمت مواد غذایی:
شاخص قیمت کل مواد غذایی ثابت ماند
به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، شاخص کل مواد غذایی فائو در ماه مارس 2019 نسبت به ماه گذشته با ثبات نسبی همراه بوده است چراکه افزایش بالای قیمت های جهانی لبنیات با کاهش در قیمت های غلات، شکر و روغن خنثی شده است. با این وجود این شاخص نسبت به مقدار مشابه خود در سال گذشته با 3.6 درصد کاهش مواجه بوده است.
قیمت های جهانی غلات در ماه مارس سال 2019 با 2.2 درصد کاهش نسبت به ماه گذشته به طور میانگین 164.8 درصد بوده است. در میان غلات اصلی قیمت های جهانی گندم بیشترین کاهش را داشته است که عمدتا تحت تاثیر ذخایر صادراتی بالا و تقاضای پایین آن به خصوص در مورد گندم ایالات متحده و دورنمای مثبت آب و هوایی سال جاری بوده است. قیمت های جهانی ذرت نیز در این دوره تحت تاثیر ذخایر فراوان صادراتی و انتظار برداشت محصول فراوان در کشور آرژانتین، کاهش یافته است. قیمت های جهانی برنج در این دوره نسبتا پایدار بوده است.
قیمت های روغن نباتی نیز در ماه مارس تحت تاثیر کاهش قیمت روغن پالم، سویا و کلزا با 5.9 درصد کاهش نسبت به فوریه به طور میانگین 127.6 درصد بوده است. قیمت های جهانی روغن پالم در این دوره پس از سه دوره روند افزایشی تحت تاثیر انتظار کاهش در تقاضای وارداتی و افزایش ذخایر کشورهای عمده تولید کننده این محصول، کاهش یافته است. قیمت های جهانی روغن سویا هم در این دوره با توجه به افزایش تولید این محصول در ایالات متحده آمریکا عقب نشینی کرده است. قیمت های جهانی روغن سویا نیز در این دوره تحت تاثیر افزایش ذخایر کشور کانادا و چشم انداز افزایش تولید محصول در حوزه دریای سیاه، کاهش یافته است.
قیمت های جهانی گوشت در ماه مارس با افزایش 0.4 درصدی به 162.5 واحد رسیده است. قیمت های گوشت خوک، گاو و مرغ به دنبال افزایش تقاضای وارداتی این محصولات نسبت به ماه گذشته افزایش یافته اند. گوشت گوسفندی اما در این دوره برای سومین ماه متوالی با توجه به ذخایر بالای صادراتی اقیانوسیه با کاهش مواجه بوده است.
قیمتهای جهانی لبنیات در ماه مارس با 6.2 درصد افزایش برای سومین دوره متوالی روند صعودی داشته و به میانگین 204.3 واحد رسیده است. قیمت های جهانی کره، پودر شیر کامل و پنیر در این دوره افزایش و قیمت های جهانی پودر شیر بدون چربی با کاهش نسبی همراه بوده است.
قیمت های جهانی شکر اما با 2.1 درصد کاهش درصد کاهش نسبت به ماه فوریه در این دوره به 180.4 درصد رسیده که عمدتا منعکس کننده کشت بیش از حد انتظار در کشورهای عمده تولیدکننده این محصول است. انتظار می روند هند با افزایش 8 درصدی تولید این محصول در فاصله زمانی اکتبر سال 2018 تا ژانویه 2019 در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، برزیل را پشت سر گذاشته و به بزرگترین تولیدکننده شکر جهان مبدل شود. به علاوه ادامه کاهش ارزش پول ملی برزیل نیز بر کاهش قیمت های جهانی شکر در ماه مارس 2019 موثر بوده است.